07-03-07

75 jaar, dat gaan we vieren.

Antonius34b

Op 9 april 1933 is de kerk in de Koningin Astridlaan ingewijd. Reken maar even uit. 1933 + 75 = 2008. Dit 75-jarig bestaan willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Integendeel, we willen laten zien dat we er gerust nog 75 jaar zullen kunnen bij doen.

Op maandag 19 februari kwam dan ook een vijftiental mensen bijeen om alvast daarover van gedachten te wisselen. Het is een groep gedragen door de kerkraad, de parochieploeg, de parochiale werken, de parochiale verenigingen. De parochieploeg heeft degelijk voorbereidend werk gedaan, en al kansen en mogelijkheden op papier gezet.

We besluiten om in drie versnellingen te werken.

In de eerste versnelling zijn we al. Dit is de fase van gedachten verzamelen. We hebben er al veel. Heb je ook gedachten? Aarzel dan niet om die alvast mede te delen. Vertel ze door. Of schrijf ze op in steek ze in de brievenbus, Koningin Astridlaan, 31. Omgekeerd, als iemand je aanspreekt, verschiet dan niet. We willen niemand vergeten. In het najaar hopen we dan in tweede versnelling te zijn. We geven dan vorm aan een kerngroep, en stellen werkgroepen samen. Die trachten dan de gedachten in werkelijkheid om te zetten. Wat is haalbaar?. Gaat het aanspreken? Moeten we het wel doen? Kunnen we het wel betalen? Past het in een groter verband? Alles wordt dan duidelijker en dan gaan we er ons ook voor inzetten, om dit te bewerkstellingen.

En dan is het begin 2008. Dit betekent de derde versnelling. De beslissingen zijn in de voorgaande fase al genomen. Nu gaan we ervoor. Niet meer plannen nu, maar echt concreet werken.

In de gedachten zit alvast:

- Pasen valt vroeg in 2008. Vlak erachter denken we aan een weekend met ontmoetingskansen, uitdrukking geven aan het verleden door een tentoonstelling, blik op de toekomst door een gespreksochtend, en nog andere dingen.

- Het jubileum viert zich in de periode april tot aan juni, de naamdag van de heilige Antonius, onze schutspatroon.

Wil je meewerken, geef je naam op. Heb je ideeën? Deel ze mee, aan de pastoor, of aan iemand van de parochieploeg of van de kerkraad.


Je mag ook een mail naar mij sturen, dan geef ik het door. Klik hier.
Bovenstaande tekst verscheen in het parochieblad, begin maart 2007.

19:53 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parochie, zelzate |  Facebook |