18-06-08

Feest van Sint-Antonius

CAMPOSAMPIERO bij Padua in Italië
Op vrijdag 13 juni namen waren verschillende mensen van Zelzate in Campo San Pierro. Waar ligt dat plaatsje? Waarom waren die mensen daar?
Het is een lang verhaal. Een verhaal van een parochie die 75 jaar bestaat.
Het verhaal van een reis per ossenwagen die in 1231 plaatsvond.
We waren met heel wat mensen op de plaats waar Sint Antonius het kindje Jezus ontmoette.
Op de trappen is deze foto genomen.


Bovenstaande foto en tekst verscheen als parochienieuws op 18 juni 2008.

12:29 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-08

Wij maken er verder een feestelijk jaar van.

Wij maken er verder een feestelijk jaar van.
De wekelijkse viering is steeds een mooi moment voor de mensen die naar de kerk gaan. Zo een viering wordt in bepaalde omstandigheden echt speciaal. Dat mochten we mee maken op zaterdag 31 mei. Het koor Sint-Rikier kwam met ons mee vieren. Dit is een koor van aan de zee. Het volwassenenkoor van de kustgemeente Bredene kwam bij ons zingen. Toen we de kerk binnenkwamen waren ze aan het inzingen. Onze organist en ons eigen koor vielen niet eens op, naast hun grote groep. Met zovelen waren de mensen afgekomen om de viering met hun mooie liederen op te luisteren. Het was ook een bijzondere viering omdat het tevens de zendingsmis was, de mis voor de bedevaarders naar Padua.
Ik vertel geen nieuws dat 75 jaar gelden het kerkje in Zelzate West gebouwd werd, en dat toen ook een kerkgemeenschap, een parochie opgericht is. De bedevaart en de komst van het koor Sint-Rikier dragen bij in het gebeuren rond het 75-jarig jubileum.
Mevrouw Christine Claus uit Bredene en onze eigen koorleider Guido Hoste dirigeerden afwisselend de koren. Terwijl de pastoor in de viering voorging, ondersteunden de koren de dienst met hun mooie gezangen. De verschillende facetten van de viering kregen zo nog meer kracht. De vreugde omdat we samen mogen vieren, en ook de ingetogenheid, de stilte van het hart, bracht het koor tot uiting.
Met respect en bewondering klapten we na de viering in de handen voor het koor uit Bredene. Het koor beantwoordde het applaus met een meerstemmig Alleluia.
Het was een viering, een samenzijn waarover we enthousiast zullen napraten. En we mogen de mensen uit Bredene danken, dat zij bij ons waren en zo ontroerend gezongen hebben.


Uit Kerk en Leven, Zelzate, 4 juni 2008.

14:25 Gepost door G.U.Y. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelzate |  Facebook |