18-09-08

Bedevaart naar Stoepe

Stoepe Bedevaart 2008De parochies van Zelzate en Rieme op bedevaart naar Onze Lieve Vrouw te Stoepe.

Jaarlijks gaan in Stoepe Ertvelde, de Stoepedagen door. Deze vormen een noveen, een negendaagse die begint op 8 september. 8 september is de verjaardag van Onze Lieve Vrouw. Tijdens deze dagen worden we weer jong, en vinden we onze Moeder weer.
Met onze parochies trokken we op de 2de Stoepedag, op 9 september, naar het kapelhof. Er was een autobus ingelegd, en anderen waren er naar toe gefietst.

Onze pastoor leidde ons in de ommegang langs de vijftien mysteriekapelletjes. Telkens duidde hij op de betekenis die het uitgebeelde tafereel voor ons nu heeft.

Na de ommegang was het de eucharistieviering. Onze parochiekoren luisterden die viering op. Het mooi gezongen Magnificat vormde ook het onderwerp van de preek. In de viering dachten we aan Maria, als een gelovige strijdende vrouw, die aan de kant staat van de kleinen, de geringen. Zo een boodschap, een oproep om aan de kant van Jezus, haar Zoon te staan, kregen we bij de zending mee.

Het geeft moed en sterkte dat we met zovelen op bedevaart konden gaan.

Tekst verscheen in het parochieblad van 17 september 2008.

11:42 Gepost door G.U.Y. in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

grootmoeder Toen ik nog een klein kind was ben ik met mijn grootmoeder van zelzate te voet naar stoepe geweest.
Ik kan mij nog herinneren dat ik het niet zag zitten om zo ver te voet te gaan, maar ja, grootmoeder was baas en ik moest mee op bedevaart.
Ik heb beslotten om 42jaar later nog eens terug te gaan, maar deze keer neem ik de auto, want ik moet van Antwerpen komen, en das heel ver te voet. de groeten.

Gepost door: FRANSKY VAN PETEGEM | 24-09-08

hallo hallo Sorry vor het eventuele storen,ik ben bezig met mijn taak van geschiedenis en zie hier nergens de naam van de auteur dat moet bij mijn bronvermelding komen te staan ,ook wil ik zeggen dat de kapel van stoepe 2 stappen van mijn huis want ik woon in de''stoepewijk'' en dat ik er al veel geweest ben om eens te bidden vele groetjes robin

Gepost door: robin | 25-02-10

De commentaren zijn gesloten.